Intensieve training Gebaren Kinderopvang

 

Wil je de baby- en kindergebaren echt goed inzetten op je kinderdagverblijf, dan is het trainingstraject een aanrader. De training bestaat uit 2 workshops en een bezoek aan iedere groep van je kinderdagverblijf. Na het volgen van de eerste training maken we een afspraak om een bezoek te komen brengen aan je groep wanneer je aan het werk ben met de kinderen. Dit bezoek zal op maat zijn en jullie kunnen zelf aangeven waar je de nadruk op wil leggen. We gaan bespreken hoe het tot nu toe gaat en waar je nog wat ondersteuning bij kan gebruiken. We sluiten enkele weken later af met een tweede workshop. We staan stil bij hoe het nu gaat met het gebruik van de gebaren. Daarnaast oefenen we nieuwe gebaren en staan we stil bij verschillende activiteiten die je kan inzetten tijdens het aanbieden van gebaren met de kinderen.

 

Wat bieden wij:

 • Workshop 1:
 1. Theoretische onderbouwing van wat babygebaren nu precies is
 2. Je leert ongeveer 25 gebaren aan de hand van het dagschema van je kinderdagverblijf.
 3. Hoe kan je deze gebaren gebruiken tijdens de dagelijkse programmaonderdelen zoals liedjes zingen, voorlezen, eten/drinken en verschonen.

 

 • Bezoek aan de groepen van je kinderdagverblijf.

We komen kijken hoe het gaat met het gebruik van gebaren. Wat gaat goed en waar hebben jullie vragen over. We gaan voorlezen, met gebaren, aan de kinderen. Je kan ervoor kiezen om zelf voor te lezen zodat we mee kunnen kijken of dat wij laten zien hoe wij aan de kinderen voorlezen met gebaren.

 

 • Workshop 2:
 1. Hoe gaat het op de groepen tot nu toe met het gebruik van de gebaren
 2. Je leert ongeveer 25 nieuwe gebaren
 3. Welke activiteiten kan je doen op je groep ter bevordering van de woordenschat waarbij je gebaren kan toepassen.

 

 

 

Praktische informatie

 • Deze training is geschikt voor groepen van 5- 20 personen.
 • De workshops voor medewerkers duren beide 1,5 uur inclusief een korte pauze. Het bezoek aan de groep duurt 30 minuten per groep.
 • Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken.
 • De kosten voor dit standaard programma bedragen €500, - bij 1-3 groepen op 1 locatie. Bij meerdere groepen/ locaties, prijs op aanvraag. Excl. btw en € 0,19 p/km voor reiskosten.
 • Na afloop van het trainingstraject ontvang je een certificaat voor je locatie én word je gratis als partner op onze website vermeld. Iedere deelnemer ontvangt een hand-out van de aangeboden gebaren.
 • We maken graag gebruik van een beamer + scherm/ lichte muur. Indien een beamer niet aanwezig is kunnen we die verzorgen. Deze zal door ons gehuurd moeten worden. Eventuele kosten hiervan komen voor rekening van de klant.
 • Indien gewenst kunnen we je digitaal een uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers per brievenbuspost.
 • In de pauze/ na afloop kunnen deelnemers de informatietafel bekijken en eventueel materiaal aanschaffen. Niemand heeft een aankoopverplichting.

 

 

Meer informatie?

Mail ons, of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.